Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Beeldschermgebruik creëert ‘virtueel’ autisme

De enorme toename van het aantal kinderen die met autisme zijn gediagnosticeerd kan verklaard worden door beeldschermgebruik. Als deze kinderen (0 - 4 jaar) een maand een beeldschermverbod krijgen, zijn de klachten verdwenen. Dit meldt de site Welingelichte kringen.
autisme
De kinderpsychiaters concluderen dat de beeldschermen ervoor zorgen dat ze geen normaal sociaal leven opbouwen. - Foto: Fotolia
Registreren

3 REACTIES

  1. Beste M. Magito,
    Dank voor je kritische reacties nav de publicatie over het onderzoek over autisme op Kinderopvangtotaal. We zijn op zoek gegaan naar het oorspronkelijke onderzoek, maar hebben dit niet kunnen vinden. Wel publiceren veel sites (zie bijvoorbeeld https://www.madinamerica.com/2017/08/virtual-autism-explain-rising-asd-diagnoses/) uitgebreider over het onderzoeksresultaat. De vraag is of het Youtubefilmpje voldoende bron is om over een onderzoeksresultaat te publiceren of dat het oorspronkelijke onderzoek de bron moet zijn. Wij hebben in dit geval de afweging gemaakt het filmpje als voldoende bron te beschouwen. Daar valt zeker iets tegenin te brengen, daarvan zijn wij ons bewust. Fijn dus dat je ons wat dat betreft even op scherp zet. We zullen in het vervolg kritisch (blijven) kijken naar de publicatie van dergelijke onderzoeksresultaten.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik ben op zoek gegaan naar de onderliggende stukken en kom niet verder dan het filmpje. Een link naar Psychology Today, in het artikel van "welingelichte kringen", is een dode link. Ik heb inmiddels de auteur aangeschreven om meer informatie te krijgen. Wellicht kan Kinderopvangtotaal hier ook iets in betekenen? Jullie plaatsen het bericht immers… Blijkbaar gaan jullie er van uit dat er echt een uitgebreid onderzoek ligt met resultaten die dit artikel noemt?

  4. Een totaal uit de context gerukte conclusie. Ooit een echt autistisch kind ontmoet? Een kind dat geen brug over wil of dat alleen een bepaalde kleur blauw wil dragen? Een kind dat volzinnen kan uitspreken, maar geen idee heeft van de passendheid van die zinnen? Een kind dat op school niet te handhaven is en dat iedere morgen naar het speciaal onderwijs moet in een busje? Dat zou dan liggen aan het feit dat de ouders het kind te veel achter de computer zetten… lariekoek. Dat autisme zou kunnen worden genezen door kinderen een maand lang niet achter de computer te zetten is een belediging. Een belediging van alle ouders die met een dergelijk kind te maken hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.