Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banenverlies ondanks doorstart Kobalt Kinderopvang

Goed nieuws, maar ook slecht nieuws in Bergen op Zoom. Door het faillissement van Kobalt Kinderopvang stonden er 110 banen op de tocht. Daarvan zijn er zeventig gered door overnames van locaties. Veertig medewerkers verliezen alsnog hun baan.
Banenverlies ondanks doorstart Kobalt Kinderopvang
Foto: ANP

De Kobalt-locaties zijn overgedragen aan twee nieuwe eigenaren. Stichting Kinderopvang Op Maat (KOM) neemt zes vestigingen over. Veertig mensen hebben een nieuw contract aangeboden gekregen bij KOM onder dezelfde voorwaarden als ze bij Kobalt gewend waren. Dat loopt aan het einde van het jaar wel af. KOM-directeur Ino Cornel zegt de komende maanden te bekijken hoe het er volgend jaar uit gaat zien.

Le Garage

De grote Kobalt-vestiging Le Garage is overgenomen door twee personen: Johan Bosters en Ewout van den Berg. In deze voormalige Citroën-garage kunnen nog eens 34 mensen aan het werk blijven. Dit waren er 47, dus dertien mensen verliezen er hun baan. In Le Garage werkte Toerdeloo Kinderopvang uit Steenbergen en Kobalt Kinderopvang uit Bergen op Zoom samen.

Werkgelegenheid

Ondanks het banenverlies is de curator Ernst Butterman tevreden over het resultaat. In BN de Stem zegt hij: ‘Zo’n 70 procent van de werkgelegenheid blijft behouden. Ik ben daar tevreden over, normaal valt dat bij dit soort faillissementen een stuk lager uit.’

Het is Estro voor en Estro na, maar ook veel kleinere spelers in de kinderopvang hebben het moeilijk. Net als Estro kondigden ook kinderopvangorganisatie De Blokkendoos in Almelo en Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard onlangs hun faillissement aan. Kobalt is met zes bso’s en zes kinderdagverblijven ook geen kleine speler op de markt. Het blijft zwaar om het hoofd boven water te houden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.