Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banengroei in kinderopvang zet door

Het aantal banen in de kinderopvang in het eerste kwartaal van 2019 is gegroeid met maar liefst 11,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
iStock

Dat blijkt uit de MKB Banenmonitor over het eerste kwartaal van 2019.

Bovengemiddelde groei

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) laat gemiddeld een positieve ontwikkeling zien in de werkgelegenheid, met een gemiddelde groei van 3,9 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Maar de kinderopvang, waar nog steeds sprake is van het compenseren van een eerder krimpcijfer, laat met 11,2 procent een bovengemiddelde groei zien ten opzichte van andere sectoren.

Ook de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg zijn grote stijgers. Deze sectoren laten een groei zien van meer dan 7 procent.

Lees hier de samenvatting van de MKB Banenmonitor >>

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) erkent dat het momenteel een lastige uitdaging is voor werkgevers in de kinderopvang om gekwalificeerd personeel te vinden, maar blijft de arbeidsmarktspanning als ‘gemiddeld’ duiden, naar cijfers van het UWV. Er volgt binnenkort een gesprek met het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.