Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ballonnenactie irriteert concurrent

Een ludieke ballonnenactie voor moeders van kinderopvangorganisatie CompaNanny heeft tot irritatie geleid bij concurrerende kinderopvangorganisatie Opvang Anders in Amstelveen. 'Is dit nou chique?' vragen ze zich af bij Opvang Anders, toen auto's van ouders van Opvang Anders waren volgehangen met ballonnen van CompaNanny. Na uitleg verdween de irritatie.
Ballonnenactie irriteert concurrent
Foto: ANP

CompaNanny bedoelde de actie naar eigen zeggen niet als marketingstunt, maar om moeders vlak voor Moederdag te verrassen. Medewerkers van de organisatie hingen daarom vrijdag in Amsterdam, Amstelveen, Oegstgeest en Rotterdam ballonnen met een cadeautje op aan vervoersmiddelen van moeders (vooral fietsen).

Concurrenten

De vestigingsmanager van de Amstelveense CompaNanny laat weten dat er in Amstelveen niet is nagedacht over het wel of niet ophangen van ballonnen in de buurt van de concurrent. Bij Opvang Anders zeiden ze aanvankelijk ontdaan te zijn van de manier van reclame maken. ‘Deze manier van elkaar beconcurreren is nieuw. Tot op heden hebben wij altijd prettig collegiaal contact met zowel grote als kleine opvangorganisaties. We ontmoeten, kennen en respecteren elkaar.’

Bloemetje

Inmiddels is CompaNanny met een bloemetje bij Opvang Anders langs geweest om excuses aan te bieden. Na de uitleg dat het ging om een ludieke actie om moeders in het zonnetje te zetten en niet om een marketingactie voor de deur van de concurrent, was de kou uit de lucht. Volgens Rutger Laman Trip, marketingmanager bij CompaNanny is de actie voor de rest een groot succes geweest. ‘We hebben vrijdag moeders op deze manier willen bedanken en dat is volgens mij gelukt gezien de enthousiaste reacties die we via verschillende media binnenkregen.’

1 REACTIE

  1. CompaNanny zoekt vaker de grens op van wat ‘nog netjes’ is. Deze balonnen actie kennen we al van vorig jaar. Maar zo kregen alle kinderen op een school een persoonlijke uitnodiging (met hun naam erop geschreven door de leerkracht) voor een feestje. De kinderen blij, ouders minder. Zij moesten gaan uitleggen aan de kinderen dat het helemaal geen feestje was, maar een open dag van CompaNanny.
    School heeft hiervoor zijn excuses aangeboden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.