Arbeidsmarktplatform zoekt oplossing voor personeelstekort

Het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang is verantwoordelijk voor de invulling van het arbeidsmarktbeleid in de kinderopvangsector. De arbeidsmarkttekorten en het imago van de kinderopvang staan hoog op de agenda. Voorzitter Ramon Rikken: ‘We moeten op korte termijn iets bedenken voor de acute personeelsproblematiek in de kinderopvang.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Rikken is directeur van kinderdagopvang Bloem en Altijd Lente. Sinds juli 2018 is hij voorzitter van het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang dat onderdeel is van FCB, het arbeidsmarktfonds voor de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Onafhankelijk

Om de kinderopvangsector als onafhankelijke peiler neer te zetten, is het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang ontwikkeld. ‘Dat bestond dus eigenlijk al, binnen het arbeidsmarktplatform dat we deelden met zorg en welzijn en jeugdzorg, maar wilden alle drie meer focus leggen op de eigen identiteit. In ons geval: de kinderopvang’, vertelt Rikken.

Arbeidsmarktbeleid

‘Wij proberen arbeidsmarktbeleid te maken, zodat vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd. Momenteel zie

0
934

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.