Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

April financiële themamaand voor gastouders

KNGO heeft april uitgeroepen tot 'financiële maand' voor gastouders en hun gastouderbureaus. Volgens het Kennisnetwerk kunnen gastouders en bemiddelingsmedewerkers wel wat hulp gebruiken op dit gebied. Veel gastouders betalen onnodig veel belasting of maken onvoldoende gebruik van de voordelen.
April financiële themamaand voor gastouders
Foto: ANP

In april kunnen groepen gastouders en gastouderbureaus de hulp inschakelen van KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) tegen een kleine onkostenvergoeding en een vrijwillige bijdrage. Cynthia van Mulekom, oprichtster van KNGO informeert de aanwezigen dan over aftrekposten, ondernemerschap, werken als ZZP’er, belastingaangifte en de VAR-verklaring.

Bemiddelingsmedewerkers

‘De termen zijn vast wel bekend’ zegt Cynthia, ‘maar veel gastouders weten er het fijne niet van. Dat zou wel zo moeten zijn, want begin je als gastouder, dan is dat anders dan in loondienst werken.’ Haar ervaring is dat de kennis van veel bemiddelingsmedewerkers ook niet ver genoeg reikt om van belastingvoordelen te profiteren.

Aanvraag

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats in de avonduren. Om zeker te zijn dat Cynthia tijd heeft ook jou en je collega’s te woord te staan, raadt ze aan alvast een datum vast te leggen en, zo nodig, een zaaltje te regelen. Lees meer op kngo.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.