Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse kinderopvang bundelt krachten

Amsterdam

Amsterdamse kinderopvangorganisaties bundelen hun krachten in een Amsterdams Platform Kinderopvang (APK) om zo beter overleg te kunnen voeren met de gemeente. Belangrijk agendapunt is het afsluiten van een convenant met de gemeente zodat er transparanter met ouders wordt gecommuniceerd over kwaliteit in de kindercentra.

Kiezen voor kwaliteit
Het APK hoopt een goede gesprekspartner te worden van de gemeente en de criteria voor het convenant in samenwerking te kunnen opstellen. Op basis van de criteria moeten ouders voortaan hun een keuze voor een kinderdagverblijf of bso kunnen baseren op kwaliteit. Hier streeft wethouder Lodwijk Asscher naar. Hij vindt dat ouders op basis van openbare criteria moeten kunnen zien of een kindercentrum goede of zeer goede kinderopvang aanbiedt in Amsterdam.

Initiatiefgroep
Na een verkennende bijeenkomst voor Amsterdamse leden van de Brancheorganisatie besloten kinderopvangorganisaties SKW, Kleine Wereld, Kinderrijk, Tinteltuin, IJsterk, Partou en Impuls een initiatiefgroep te vormen. Op 5 maart vindt de eerste bijeenkomst van het APK plaats en ook hierbij aan te sluiten. De gemeente Amsterdam heeft positief gereageerd op het initiatief.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.