Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse kinderdagverblijven onder de norm

Ruim 60 procent van de kinderdagverblijven in Amsterdam is in overtreding, door het ontbreken van de Verklaring Omtrent Gedrag, het inzetten van te weinig pm’ers op de groep en onvoldoende kennis van het protocol kindermishandeling. RTV Noord Holland dook de GGD-inspectierapporten in en kwam tot deze conclusie.

GGD alerter
Bij 8 procent van de kinderdagverblijven in de hoofdstad moet er zelfs snel actie worden ondernomen. Zowel de GGD als de kinderopvangondernemers en – medewerkers merken dat de inspectie na de Amsterdamse zedenzaak alerter is geworden. Er komen bovendien meer signalen van ouders binnen en de GGD voert vaker onaangekondigde bezoeken uit. De commissie Gunning beveelde na de zedenzaak aan de aansturing van de inspectie in Amsterdam te verplaatsen van de stadsdelen naar de centrale stad. Op 7 december moet dit in uitvoering zijn.

‘Treurig’
BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma noemt het verontrustend dat er nog steeds grote problemen zijn bij 8 procent van de kinderdagverblijven in Amsterdam. Hij vindt de reactie van sommige ondernemers dat de gemeente te streng controleert treurig. ‘Ik zou zeggen eerst eens gewoon zorgen dat alles in orde is en dan pas klagen dat er te streng gecontroleerd wordt, dat lijkt me de volgorde.’

Bekijk hier een item dat RTV Noord Holland hierover maakte >> (pagina naar beneden scrollen)

Bron: RTV NH

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.