Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Amsterdamse kindercentra in gesprek met ouders

Amsterdamse kindercentra in gesprek met ouders

De gemeente Amsterdam organiseert vanaf begin oktober een maand lang bijeenkomsten waar ouders kunnen meepraten over het verbeteren van de kwaliteit in de kinderopvang. In Het Parool vertellen kinderopvangondernemers en Gjalt Jellesma van BOinK dat ouders schrikachtiger reageren. Het aantal meldingen van ongeruste ouders zou gestegen zijn.

Ouders denken het ergste
Precieze cijfers over de stijging van het aantal vermeldingen over vermoedens van misbruik in de kinderopvang zijn niet voorhanden. Maar een woordvoerder van de politie bevestigt, dat meer ouders zich melden om aangifte te doen van ongerustheid over professionals die met kinderen werken. Jellesma, voorzitter van de Belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang zegt in de krant: ‘De zedenzaak hakt erin bij ouders. Ze zijn schrikachtiger geworden en denken onmiddellijk het ergste. Hoe dan ook reageren veel ouders veel alerter bij onregelmatigheden. Als ouders het nu niet vertrouwen, trekken ze veel sneller dan voorheen aan de bel. Ze melden zich bij de kinderdagverblijven of bij ons met hun klachten.’

Informatieavond
De informatieavonden beginnen op 6 oktober en duren tot 8 november. Diverse stadsdelen komen aan bod. Er wordt begonnen in Amsterdam-Zuid. Het doel van de bijeenkomsten is het peilen van de mening van de ouders over de verbetering van de kwaliteit van kinderopvang naar aanleiding van de aanbevelingen van de commissie-Gunning, die de zedenzaak onderzocht.

Kwaliteitsnorm
De gemeente is ook bezig met het onwikkelen van een Amsterdamse kwaliteitsnorm voor kinderdagverblijven. Wethouder Lodewijk Asscher: ‘De eerste groep kinderdagverblijven die volgens de normen achterblijven, begint binnenkort met een kwaliteitstraject ondersteund door de gemeente. We zorgen voor een totaaloverzicht van kinderdagverblijven waarmee het voor ouders mogelijk is om kinderdagverblijven op verschillende kwaliteitscriteria met elkaar te vergelijken.’

Bron: Het Parool
Foto: Stock.XCHNG

1 REACTIE

  1. Beste lezeressen en lezers, de informatie in bovenstaand artikel m.b.t. de informatie avonden georganiseerd door de gemeente Amsterdam is incorrect: deze avonden zijn alleen bedoeld voor oudercommissies. Kindercentra in de gemeente Amsterdam hebben de afgelopen weken het verzoek van de gemeente gekregen de uitnodiging aan hun oudercommissies door te sturen. Helaas is de informatie hieromtrent die verstrekt is door de gemeente Amsterdam aan de media niet geheel duidelijk geweest.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.