Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdams kinderdagverblijf moet sluiten

Kinderdagverblijf 't Speelkasteel, met twee vestigingen in Amsterdam, moet van de gemeente per direct haar deuren sluiten vanwege te veel en herhaaldelijke overtredingen. De GGD constateerde op de ene locatie 37 overtredingen en op de andere locatie 38. Voor de gemeente is de maat nu echt vol.
Amsterdams kinderdagverblijf moet sluiten
Foto: ANP Photo

Zo constateerde de GGD dat er te weinig pedagogisch medewerkers op de groep stonden en dat VOG’s van de medewerkers in sommige gevallen ontbraken. Eén keer werd een ongediplomeerde pedagogisch medewerker op de groep aangetroffen.

Respectloos

Over de pm’ers die wel over de juiste papieren beschikten, was de GGD ook niet altijd te spreken. Zo zou zijn geconstateerd dat kinderen respectloos werden behandeld, bijvoorbeeld als ze aan tafel zaten. ‘Kijk hoe je eet’, werd er vol afschuw tegen een kind gezegd. Kinderen die om eten vroegen, werd verteld dat ze niet zo moesten zeuren. Voor de GGD voldoende aanleiding om aan de kwaliteit op de groep te twijfelen.

Geen commentaar

’t Speelkasteel heeft twee vestigingen in Amsterdam-Zuid: Aan de Van Ostadestraat en aan het Sarphatipark. De eigenaresse van ’t Speelkasteel wilde tegenover De Telegraaf niet reageren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.