Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Witte zwanen, zwarte zwanen

Witte zwanen
Foto: ANP Photo

Laat de klassieke kinderliedjes niet verloren gaan. Speel ‘Witte zwanen, zwarte zwanen’ en leer de kinderen het liedje. Je vindt
het bijvoorbeeld op www.liedjesland.com met tekst en het wijsje. Het spel gaat als volgt. Twee kinderen staan tegenover elkaar en maken een poortje door elkaars handen vast te pakken en hun armen in de lucht te houden. De rest van de kinderen loopt in polonaise, met de handen op de schouders van de voorganger. Je kunt het liedje langzaam en sneller zingen, waarbij de kinderen in slow motion moeten lopen of juist hollen. Laat ze flink bewegen. De sliert gaat onder het poortje door en zodra er wordt gezongen ‘En de laatste zullen we vangen’, doen de poortkinderen hun armen snel naar beneden. De eerste twee  gevangen kinderen vormen een nieuw poortje. Net zolang tot alle kinderen poortjes zijn. Andere optie: laat een gevangen kind achter aan de sliert aansluiten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.