Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogel/ei-spelletjes (cognitieve ontwikkeling)

Zoek op internet naar vogelafbeeldingen en plaatjes van eieren. Print de mooiste afbeeldingen uit en lijm ze op stukjes karton, zodat het speelkaarten worden.

3 tot 6 jaar

Vogel/ei-spel

Het doel van het spel is om de juiste vogel bij het juiste ei te leggen. Dat levert vast leuke weetjes en gesprekjes op. Zo heeft het roodborstje een blauw (!) ei met roestige vlekjes. Het ei van een zwaan is wit en een stuk groter dan dat van een kip. Wat ook leuk is: niet alleen vogels hebben eieren. Je kunt ook eitjes van een schildpad, vis of kikker in het spel stoppen. Speel het spel een paar keer. Het werkt als een geheugenspel: wie onthoudt het best welk ei bij welk dier hoort?

2 tot 5 jaar

Oudste vogels

Eeuwen geleden zijn dinosauriërs uitgestorven. Maar… wist je dat de meeste vogels ook een soort dino’s zijn? En dat kun je nog steeds zien. Want vogels hebben net als sommige dino’s vleugels en veren. En dino’s kwamen ook uit een ei! Verzamel plaatjes van dinosauriërs en laat de kinderen zien dat ze écht op vogels lijken.

1 tot 5 jaar

Vogeldans

Vogels zijn sierlijke dieren. Dansen als een vogel – hoe leuk is dat! Zoek een vrolijk muziekje uit (liefst met gefluit) en bedenk met de kinderen een vrolijk dansje. Wapper met je armen/vleugels en doe alsof je door de ruimte ‘vliegzweeft’! Leuk om er uiteindelijk een filmpje van te maken dat gedeeld kan worden met de ouders.

Alle andere activiteiten binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.