Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Trouwpartij

Trouwen spreekt tot de verbeelding van kinderen. Is er een pedagogisch medewerker, die gaat trouwen? Een goed moment om er activiteiten omheen te organiseren. Zorg dat je het onderwerp ‘trouwen’ open benadert. Niet alleen een man en een vrouw kunnen trouwen, ook twee mannen of twee vrouwen kunnen deze stap nemen. Enkele ideeën voor leuke activiteiten.
Trouwpartij
Foto: ANP Photo

Wat is trouwen?

Wat is een huwelijk eigenlijk, waarom doen mensen dat? En wie kan met wie trouwen? Maak met de kinderen een collage over trouwen. Haal een paar bruidsmagazines voor het knip- en plakwerk. Ondertussen kun je er met elkaar over praten.

 

Bruiloft

Organiseer een bruiloft met de kinderen. Loot er om, wie met wie gaat trouwen. Het mogen ook twee jongens of twee meisjes zijn. Kies ook bruidsmeisjes, de trouwambtenaar, de ouders van bruid en bruidegom, de getuigen en een van de oudere kinderen kan ‘weddingplanner’ zijn. Help de kinderen om de plechtigheid voor te bereiden. De trouwambtenaar moet een paar woorden spreken, maar vergeet ook de muziek om naar het ‘altaar’ te lopen niet. Nodig ouders, vrienden en opa’s en oma’s uit en houd na de plechtigheid een gezellig feestje.

 

Trouwtocht

Niets leuker dan eens helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan. Houd een trouwtocht door de buurt. Twee kinderen worden mooi opgedoft als bruidegom en bruid. Zorg voor een bijzonder trouwmobiel. Heeft de kinderboerderij een paardenkar? Brengt een ouder de kinderen dagelijks in de bakfiets? Die kun je mooi versieren als trouwmobiel met papieren bloemen, witte linten en een snoer van blikjes als ‘staart’. Achterop komt een bordje ‘Pas getrouwd’.

 

Bruidsjurk

Maak met elkaar een mooie bruidsjurk. Hoe moet die er uit zien? De kinderen kunnen hem ontwerpen op een groot vel papier. Houd het ‘open’. Natuurlijk mag het een traditionele jurk met een lange sluier worden van witte tule (vitrage werkt hier uitstekend voor), maar het mag ook een vrolijke jurk met veel bloemversieringen worden en bloemen in het haar. Of een hele futuristische van zilverpapier.

 

Gemeentehuis

Bezoek met een groep kinderen een echte trouwpartij in het gemeentehuis. Als je niemand kent, die binnenkort gaat trouwen, leg het verzoek dan neer bij de gemeente. Er is wellicht een stel dat het wel leuk vind om een groep jonge kinderen aanwezig te laten zijn. Je kunt er iets bijzonders van maken in overleg met het bruidspaar. Natuurlijk moeten de kinderen zich mooi aankleden. De kleding van de kinderen kan aangepast worden aan het bruidsthema of kies voor uitsluitend witte kleding. De kinderen kunnen manden met bloemetjes of bloemblaadjes meebrengen en strooien. Sommige bruidsparen kiezen voor het strooien van rijst.

 

Superbruidstaart

Hoe maak je zo’n torentaart met drie of vier lagen? Het is minder moeilijk dan je denkt. In feite bak je vier cakes, één hele grote en dan drie kleinere. De randen kun je besmeren met jam of glazuur en er allerlei lekkers in plakken. Van vruchtenhartjes tot marsepeinen roosjes. Vergeet niet de poppetjes op de taart.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.