Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Woestijnwereld

Thema: Woestijnwereld
Foto: ANP Photo

Zomerser kan het thema niet zijn: Woestijnwereld. Maak van de binnenruimte en de buitenruimte één groot bedoeïenenkamp
in de woestijn.

 

• Zowel buiten als binnen kun je mooie bedoeïenententen maken. Hang lakens, oude gordijnen en andere grote lappen over het klimrek, de speeltoestellen, een paar stoelen of laat een paar handige ouders simpele houten constructies bouwen  waarover de doeken kunnen worden gehangen. Een paar kleden op de vloer en dan kun je met elkaar in kleermakerszit een kopje thee in de woestijn drinken!

• Bij bedoeïenen horen ook passende kleren. Aan het eind van deze themaweek is dé woestijndag, waarbij ook de ouders even langs mogen komen. Vraag de ouders van tevoren om de kinderen zo veel mogelijk in witte gewaden te laten komen. Het hoeft niet mooi te zijn, een oud stuk laken met een gat erin en een koordje om het middel is al voldoende. Maak van shawls kleurige tulbanden.
• Maak cactussen van papier-maché, keukenpapierrollen en wc-rolletjes. Ook tekeningen van zandduinen, piramides en oases zijn leuk, om de muren binnen mee te versieren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.