Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Stoer klussen: tips voor de aankleding

Om te beginnen kun je van een ruimte een net-echte werkplaats maken: - Vraag ouders of zij (oud) gereedschap kunnen missen, waar je in het kindercentrum een hoek en een buitenschuurtje mee inricht.

Kinderen vinden het vaak reuze stoer om te helpen met klussen: lekker zelf met een hamer en een schroevendraaier in de weer! En een nieuw jaar is een ideaal moment om het kindercentrum eens onder handen te nemen. Losse schroefjes, een kraan die een beetje lekt, het netjes maken van het buitenterrein. Houd een themaweek ‘Stoer klussen’. Om te beginnen kun je van een ruimte een net-echte werkplaats maken: – Vraag ouders of zij (oud) gereedschap kunnen missen, waar je in het kindercentrum een hoek en een buitenschuurtje mee inricht. Het mag niet roestig zijn en de kinderen moeten natuurlijk goed handen wassen na gebruik. Niet genoeg ruimte? Schaf een gereedschapskist aan of een flinke plastic container. – Maak een kijk- en voeltafel met allerlei gereedschap, waar je de kinderen laat kennismaken met hamers, tangen, spijkers, loodgietersbuizen en ander klusmateriaal. – Elk gereedschap heeft zijn ‘au-factor’. Op je vingers slaan met een hamer of een velletje tussen een tang, doet echt pijn. Wees je bewust van leeftijdsgrenzen, leg goed uit, werk in kleine groepjes en begeleid alert. Wees ook weer niet te voorzichtig met de oudere kinderen. Een misser doet pijn, maar is in principe niet zo ernstig. Een icepack in het vriesvak is wel een goed idee.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.