Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schilderen met kinderen

Laat de kinderen dopen, kwasten en rollen tot ze de beweging voelen. Dan pas ga je aan de slag met bijvoorbeeld latex, gehuld in een verfpak dat lekker vies mag worden en met een stoere bandana op het hoofd.

Moet het hek om het plein een nieuw kleurtje? Of wil je een wand in het kindercentrum overschilderen? Zet de bso’ers in en maak er een leuk project van. Schilder de spijlen van het hek in diverse kleuren zodat een regenbooghek ontstaat of schilder eerst een kreet of tafereel op de binnenmuur, maak een foto en schilder er dan overheen. Kies water- in plaats van olie-gebaseerde verf. Een belangrijk aspect is ook de techniek. Oefen met een emmertje water. Doop de kwast in het water en probeer op een droge muur. Met een kwast schilder je zo precies mogelijk langs randjes, met een roller met een korte stok doe je kleine stukjes en met een grote roller op een lange stok doe je hele muren. Laat de kinderen dopen, kwasten en rollen tot ze de beweging voelen. Dan pas ga je aan de slag met bijvoorbeeld latex, gehuld in een verfpak dat lekker vies mag worden en met een stoere bandana op het hoofd.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.