Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Spoorzoeken

Thema: Spoorzoeken
Foto: ANP Photo

Treinen zijn mooi en spannend. Ze zijn enorm groot, fel gekleurd en rijden over indrukwekkende rails door het hele land. Allemaal elementen waardoor kinderen geïntrigeerd kunnen raken door treinen. Aanleiding genoeg voor een leuk thema: spoorzoeken. Een paaar tips voor de aankleding van het kindercentrum:

 

– Geel en blauw zijn de kleuren van deze week. Bekijk online op www.ns.nl hoe de zijkant en de voorkant van de treinen en het logo van de Nederlandse Spoorwegen eruitzien. Neem grote stukken karton, zoals de zijkant van een doos, en schilder met de oudste kinderen delen van een trein na. Hang deze stukken trein overal in de ruimte.

– Zet de stoeltjes deze week niet in de kring, maar allemaal op een rij. Laat deze ’trein’ wel enigszins rondslingeren, zodat de kinderen elkaar goed kunnen zien.

– Zoek cd’s en liedjes over treinen (www.liedjesland.com) en begin de dag met een vrolijk treinliedje.

– Zorg voor een paar (machinisten)fluitjes en geef de kinderen om beurten het fluitje om tijdens het treinliedje mee te fluiten. Beperk het tot één of twee kinderen, anders gaat de lol er voor jezelf al snel af.

– Teken op het buitenplein met stoepkrijt lange rails over het hele plein. Hier kan lekker op gerend worden. Zorg dat je niet ontspoort!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.