Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Post

Thema: Post
Foto: ANP Photo

Wie ontvangt er nu niet graag een brief of kaart? Post is spannend. Maar hoe werkt het eigenlijk? Hoe komt de kaart die je in zo’n grote oranje of rode brievenbus stopt, helemaal bij je tante in Groningen terecht? ‘Post’ is een leuk en leerzaam thema. Het begint natuurlijk met de aankleding van het kindercentrum.

• Maak van karton grote en kleine enveloppen. Adresseer ze, teken er grote postzegels op en hang ze overal in het kindercentrum.


• Probeer of je materiaal kunt lenen van het lokale postkantoor. Misschien is er wel oud promotiemateriaal beschikbaar.

 

• Bouw een reusachtige brievenbus. Stapel dozen op elkaar, verbind ze met splitpennetjes, zodat een soort muur ontstaat en houd in het midden een rij dozen vrij als ‘gleuf’. Verf hem dan mooi oranje. In de gleuf kun je een lange reep karton of een latje hangen dat je beplakt met draadjes die omlaag hangen. De borstel van de brievenbus! De kinderen mogen hier doorheen klauteren, dus bouw een beetje stevig, anders is de brievenbus na een dag al versleten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.