Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Oud & Nieuw

Thema: Oud & Nieuw
Foto: ANP Photo

Het is bijna het einde van het jaar, dus ‘Oud & Nieuw’ is een passend thema. Maar pak het eens anders aan. Neem het thema zo letterlijk mogelijk en zet ‘oud’ en ‘nieuw’ tegenover elkaar tijdens deze themaweek. Een paar ideeën voor de aankleding van het kindercentrum:

 

– Hang een poster van een oude Rembrandt naast een poster van een abstracte Picasso.

– Maak met elkaar een jong-oud-slinger. Knip van stevig papier allerlei vormen: rond, ovaal, vierkant, ster. Je kunt voor de feestdagen kiezen voor rood/groen (kerst) of zwart/zilver papier. Laat de kinderen in tijdschriften zoeken naar plaatjes van oude mensen en baby’s/kinderen. Plak dan deze plaatjes op de kartonnen vormen en rijf ze afwisselend aan een lang koord als een slinger.

– Laat de kinderen een dag in oude kleren komen, dus liefst kleding die mama toch al weg wilde gooien. Hoe meer rafels, bleekvlekken en scheuren, hoe mooier. Je kunt er ook een activiteit van maken. De kinderen kunnen dan een kledingstuk meebrengen, een oud jasje of overhemd, dat ze ‘oud’ mogen maken. Niets is leuker dan lekker scheuren en rafelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.