Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Met vlag en wimpel

Thema: Met vlag en wimpel
Foto: ANP Photo

Vlaggen wapperen vrolijk, ze symboliseren een land of een organisatie én je kunt er leuke dingen  mee doen. Maak daarom het thema van deze week: met vlag en wimpel. Enkele ideeën voor de aankleding:


• Maak van één dag een ‘Hollandse vlagdag’. Als je een bijzondere foto voor een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld Koninginnedag) wilt maken, kun je nog een stapje verder gaan. Vraag de ouders om hun kinderen in helemaal rode kleren, of helemaal witte of helemaal blauwe te steken. Laat ouders op een lijst intekenen, zodat je ongeveer een gelijk aantal kinderen met dezelfde kleur hebt. Op de ‘vlagdag’ laat je de kinderen een vlag vormen, je klimt op het klimrek of een ladder en je maakt van bovenaf een leuke foto. Je kunt deze printen en aan de ouders sturen, ophangen, of op de website zetten.
• Laat de kinderen vlaggen schilderen op papier en hang daarna  een waslijntje op waaraan alle kleurige vlaggen wapperen.
• Verzamel zo veel mogelijk oude en nieuwe vlaggen en gebruik ze als decoratiemateriaal.
• Heeft het kindercentrum al een ‘vlaggenmast’? Die kun je eenvoudig maken: door een oog op een hoog punt (dakrand) te  bevestigen en zo’n zelfde oog op kinderhoogte. Laat hier een lijn door lopen en bind aan dat koord een vlaggetje. Door het koord door het oog rond te laten lopen, wordt de vlag vanzelf gehesen. Leuk voor de kinderen om te doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.