Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Lichaam & Geest

'Lichaam' is een jaarlijks terugkerend thema, want er is natuurlijk geen mooiere bron van inspiratie en onderzoek dan je eigen lijf. Haast alle VVE-programma's besteden er aandacht aan. Hier willen we je inspireren om het bij sommige activiteiten net even anders aan te pakken.

 

iStock

Wwweetjes

Een paar tips voor meditatie met kinderen:

www.gevoeligsterk.nl/mediteren-met-kinderen: mediteren aan de hand van verhalen voor kinderen. In gedachten ben je een boom, vlieg je door de lucht als een vogel of zit je op een schommel. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
www.jouwmoment.nu/13-leuke-meditaties-voor-kinderen: slimme meditatie-ideeën met kinderen. Alle kinderen gaan liggen en krijgen een klein steentje op hun voorhoofd. Hierop gaan ze concentreren, hoe voelt het? Door de focus gaan ze ontspannen. Of ga in de kleermakerszit zitten in een cirkel en geef een belletje door. Iedereen mag even klingelen. Vervolgens geef je het aan elkaar door maar nu zonder te bellen, heel langzaam en voorzichtig. De concentratie brengt rust.

Andere activiteiten:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.