Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: kriebelbeestjes

Kinderen genieten van buiten zijn. Het is dagelijks vaste prik in kindercentra. Buitenspel heeft alleen maar voordelen: gezondheid, bewegen, frisse lucht, dicht bij de natuur zijn.
iStock

De lente is een goede periode voor het thema Kriebelbeestjes. De temperatuur gaat omhoog en in de tuin beginnen allerlei beestjes rond te kruipen. Hoewel de meeste kinderen van nature niet bang zijn van kleine kruipers en vliegers, zit er in een groep altijd wel een kindje tussen dat griezelt van torretjes, kevers en wormen en al helemaal in de stress schiet bij de aanblik van een spin. Met kleine stapjes en leuke activiteiten worden kriebelbeestjes steeds minder eng én kun je meteen verschillende ontwikkelingsgebieden stimuleren.

Wwweetjes

www.ivn.nl
Klik op ‘Wat wij doen’ en dan door naar het thema ‘Kinderen en natuur’. Je vindt hier lesmateriaal voor school, wat je natuurlijk ook in de bso kunt gebruiken.
www.despeurzoekers.nl
Een website van auteur Jasper de Ruiter met lespakketten en natuurherkenningskaarten. Leuk ter inspiratie.
www.natuurpunt.be
Leuke website van onze zuiderburen met een gratis e-boek met tips om meer leven in de (kindercentrum)tuin te krijgen.

Overige activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.