Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Kleurloos is tijdloos

Thema: Kleurloos is tijdloos
Foto: ANP Photo

Zwart-wit. Een thema met eindeloze mogelijkheden. Volgens de lezers van deze rubriek Kids Actief! is dit thema een van de meest verrassende van de afgelopen jaren. Daarom pakken we dit ‘kleurloze’ thema nog één keer bij de kop met nieuwe, inspirerende ideeën. Begin natuurlijk met het ontkleuren van je kindercentrum.

 

• Vraag de ouders om de kinderen zo veel mogelijk in zwart-wit te kleden. Het luistert niet zo nauw, schoenen zullen zelden zwart-wit zijn, maar het is erg leuk als de shirts en broeken in elk geval ‘kleurloos’ zijn.


• Reserveer een middag voor schminken en geef alle kinderen een ‘phantom of the opera’ gezicht, waarbij de ene helft zwart en de andere helft van het gezicht wit wordt geschminkt.


• Verzamel zwart-witte posters en foto’s en decoreer daar de wanden mee.


• Als je een speciale themamiddag houdt waarbij ook ouders mogen komen kijken, verzamel dan een aantal (recycle) toiletrollen en laat een paar kinderen elkaar inrollen tot mummies.


• Tijdens de themamiddag kun je wat zwart-witte hapjes maken. Denk aan zwart-witte snoepjes, ijs, marshmallows en dropjes. Niet gezond, dus laat het niet meer dan een kleine snack zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.