Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Goede doelen

Thema: Goede doelen
Foto: ANP Photo

Kinderen kunnen niet jong genoeg leren dat het belangrijk is om je wat aan te trekken van de wereld om je heen. Dat kun je doen tijdens een themaweek ‘Goede doelen’. Je kunt zo’n week allerlei namen geven. Bijvoorbeeld ‘Doe goed’- week, ‘Lief zijn voor de wereld’- week. Leg de kinderen aan het begin uit dat het tijdens deze week gaat om extra aardig zijn voor mensen en dieren in de wereld. Uitgangspunten bij de themaweek:


• Het is het duidelijkst als je één goed doel kiest. Maak daarbij een keuze voor een doel dat kinderen aanspreekt. Denk aan organisaties die kansarme kinderen of dieren helpen.

• Zorg dat het onderwerp gaat leven door het zichtbaar te maken. Een grote thermometer die aangeeft hoeveel geld er al is ingezameld of een reuze-knuffelpandabeer als het gaat om bedreigde dieren.
• Het onderwerp ‘levend’ maken betekent ook: houd het klein en concreet. Het is voor kinderen makkelijker om zich in te leven in het welzijn van één ziek dier of één kind in Mali dan dat het gaat over een goed doel in het algemeen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.