Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Brrrr, het is koud!

Niet alleen volwassenen vinden het weer belangrijk. Ook kinderen voelen het verschil tussen een lekker warm zonnetje, stevige wind en winterse vorst. Een leuk winters VVE-thema is dan ook: Brrrr het is koud! Januari en februari zijn dé maanden om het te hebben over koud weer.
501509422

Grote kans dat de kinderen in deze periode regen, hagel, sneeuw en ijzel kunnen ervaren. Steek het thema positief in, want kou is helemaal niet erg als je je lekker dik inpakt.

Neerslag

Alle neerslag is ook interessant. Sneeuwvlokken en hagel zijn toch net kleine wondertjes die zomaar uit de lucht komen vallen. ‘Weer’ is bovendien een thema waarbij zo’n beetje alle ontwikkelingsgebieden aan bod kunnen komen. Tijdens beweegspel wordt hard gewerkt aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Weersomstandigheden zijn een uitdaging voor je zintuigen en je leert er meteen een berg nieuwe woorden bij. Vergeet niet om ouders met een leuke weerbericht-nieuwsbrief te betrekken bij het thema. Dan kunnen zij thuis ook aan de slag met winterse woorden.

Andere activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.