Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: brrr, het is lekker koud!

Het is hartje winter, wat vraagt om een heerlijk ijzig thema. De winter is het seizoen waarin je zintuigen extra worden geprikkeld door temperatuurverschillen binnen en buiten. Niets fijner dan buiten veilig in je warme kleren genieten van een witte wereld, terwijl het vriest dat het kraakt en je adem in wolkjes waterdamp verandert.

Horen hoe het ijs in de sloot kraakt, witte struiken met rijp bewonderen, kleine ijspegeltjes aan je vingers en een sneeuwvlok op je tong voelen. Maar ook gezellig binnen met het licht aan met een beker warme thee in de voorleeshoek als het ’s middags al vroeg donker wordt. Kortom, een sfeervol seizoen en VVE-programma’s hebben dan ook allemaal wel een thema ‘Winter’ of ‘Brrr, het is koud’. Omarm dit koude seizoen als een spannende ontdekkingsreis. Leer de kinderen dat koud weer helemaal niet erg is. Leuk juist, lekker met je gekke muts op en dikke wanten aan spelen met ijs en sneeuw. Brrr, het is lekker koud!

 

Wwweetjes

www.kiind.nl/winterspelletjes: ijsmobiles, vetbollen, een speurtocht door de tuin in de sneeuw, veel inspiratie voor leuk winterspel.
www.jufjanneke.nl/wordpress/olympische-winterspelen: veel leuke ideeën voor net-echte Olympische Winterspelen.

Andere activiteiten:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.