Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Super shopping show

Dagelijkse beslommeringen kunnen heel interessant zijn voor een jong kind. Het ziet papa en mama regelmatig in de winkel producten uitkiezen, zo’n stoere winkelwagen duwen en met geld bij de kassa betalen. Zet ‘winkelen’ centraal onder de vrolijke titel ‘Super Shopping Show’. Alles draait om winkelen. Een paar ideeën voor de opzet.
Super shopping show
Foto: ANP Photo


• Je kunt het hele kindercentrum omtoveren tot één groot warenhuis of er een ruimte voor uitkiezen. Omdat een winkel boordevol producten staat, moet je al lang van tevoren beginnen met het verzamelen van lege verpakkingen. Ouders kunnen hierbij behulpzaam zijn. Zorg vanwege de hygiëne dat de verpakkingen wel netjes schoon zijn. Spoel sappakken uit, maak blikken goed schoon en schud de kruimels zorgvuldig uit koekjesdozen.

 

• Richt dan de winkel in. Maak de onderste planken van de speelgoedkast leeg, zet tafeltjes neer en maak er schappen van. Met stapels blikken, pakken en potten.

 

• Maak een eenvoudige kassa. Een simpele bak met vakjes is voldoende. Je kunt hiervoor Monopoly-geld gebruiken of nepgeld maken met biljetten van papier en muntjes van karton. Praat met de kinderen over het geld. Wat is meer? Vijf of tien euro?


• Maak prijsstickers met behulp van een vel zelfklevend papier en laat de kinderen stickers plakken op de producten. Zorg dat ze er wel even over nadenken. Wat is één en wat is wel tien euro waard? Het luistert niet zo nauw, als de kinderen er maar over gaan nadenken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.