Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sieraden maken

Sieraden maken
Foto: ANP Photo

Versier jezelf met sieraden en maskers. Een paar ideeën:


• Pasta-armband: er zijn diverse manieren om armbanden te maken. Neem ongekookte pasta, zoals macaroni en laat
de kinderen die eerst beschilderen in allerlei kleuren. Vervolgens wordt de pasta aan een elastiekje geregen.


• Rietjes-armband: een klassieker. Knip gekleurde rietjes in stukjes en laat de kinderen die rijgen, samen met knopen, kralen en doppen.


• Horloge: knip uit dikker karton een rondje van zo’n 6 cm doorsnede. Bevestig een strook karton aan het rondje. De band kan nu versierd worden met bijvoorbeeld plakkertjes. Teken de cijfers op de cijferplaat en zet de wijzers op de favoriete tijd van het kind (etenstijd, speeltijd, bedtijd).


• Maskers: knip eenvoudige oogmaskers (laat je inspireren door de Venetiaanse modellen) en laat de kinderen die versieren met glitter, verf of viltstift. Prik een gaatje aan beide zijden voor het elastiekje. Je kunt ook een stokje aan de zijkant van het masker plakken of nieten.


• Bloemenkrans: eenvoudig te maken van een strook papier, waarop de kinderen allerlei bloemen kunnen plakken en nieten. De bloemen worden ‘tweedimensionaal’ geknipt van papier of van crêpepapier gemaakt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.