Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ringenrace

Het thema trouwen leent zich goed voor wat beweging. Doe de ringenrace!
iStock

2 tot 3 jaar

Houd een feestelijke trouwstoelendans. Maak een trouwzaal met vooraan een fraaie bloemenboog en aan weerszijden twee rijen stoeltjes. De bruidegom staat vooraan onder de boog te wachten met de trouwambtenaar, terwijl de stoet tussen de rijen stoeltjes schrijdt. Iedereen beweegt op de trouwmuziek.

Mix wilde dansmuziek met Daar komt de bruid, waarop je met grote, plechtige stappen loopt. Zodra de muziek stopt, gaat iedereen zo snel mogelijk op een stoeltje zitten. Bruid, bruidegom en ambtenaar ook.

3 tot 4 jaar

Ringenrace. Bij liefde hoort vaak een ring als symbool. Maak een ring van formaat. Denk aan een hoepel met een grote edelsteen van papier-maché of piepschuim, die je aan de hoepel tapet. Of kies voor een flinke stalen of houten ring van de hobbywinkel, waar je een nepdiamant aan maakt. Op het buitenplein zet je ver uit elkaar herkenbare punten uit: aanzoek, verlovingsfeest, gemeentehuis, feestlocatie en huis.

Een romantisch bankje wordt de aanzoeklocatie. Als het startschot klinkt, rent een kind met de enorme ring naar het bankje waar al een kind zit te wachten en doet een aanzoek. Dat mag van alles zijn. ‘Wil je mijn vriendje zijn?’ Het kind op het bankje zegt ja, pakt de ring en rent naar de volgende spot: verlovingsfeest. In die hoek staat een muziekje aan en is iedereen aan het dansen. De ringdrager geeft de ring aan een van de dansers en die trekt een sprint richting gemeentehuis. Daar staat de bruid al te wachten. Die neemt de ring over en rent ermee naar het trouwfeest en geeft hem weer door.

Uiteindelijk krijgt de ring een ereplekje in het huis.

Overige activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.