Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rekenen en ordenen: wie past in welk bed?

Het thema slapen biedt veel mogelijkheden voor rekenactiviteiten. Denk aan schaapjes tellen, maar ook aan berekenen wie er in het bed past.
warmte
Fotolia

Snijd of knip een aantal langwerpige dozen wat lager zodat ze op een bed lijken. Van een lucifersdoosje en een schoenendoos tot grote boodschappendozen. Zorg dat je veel verschillende maten hebt. Zet dan een groep slaperige kabouters, poppen en knuffels op een rij. Ze gapen allemaal en moeten hoognodig naar bed. Wie past in welk bed?

Doe het zelf eerst overduidelijk fout, probeer een grote knuffel in een lucifersdoosje te passen. Kunnen de kinderen je helpen om dat beter te doen?

Koude voeten

Niets vervelender dan dat je lekker wilt slapen en je past niet onder het dekentje. Je voeten steken eruit en worden koud. Probeer het uit met de kinderen. Ga om beurten op de grond liggen en geef een piepklein dekentje. Dat is niet fijn, veel te klein. Welk dekentje past bij jou?

De kinderen mogen het uitproberen. Ze krijgen drie dekens. Eentje voor een kabouter, een voor een knuffel en een voor een kind. Welke past bij wie? Vervolgens gaan ze zelf slapen. Welke deken kiezen ze?

Rekenen maar

Ga nu ‘rekenen’ met elkaar. Als je twee knuffels hebt, hoeveel dekentjes moet je dan van de stapel pakken zodat elke knuffel kan slapen? En bij drie knuffels?

Meer activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.