Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Partijtje boerengolf spelen

Partijtje boerengolf spelen
Foto: ANP Photo

Boerengolf is tegenwoordig een hit voor bedrijfsuitjes, maar groot voordeel is dat je het ook met jonge kinderen kunt doen. Het is namelijk niet moeilijk. Er wordt ‘golf gespeeld’ met grote ballen en enorme golfclubs, waarmee je de bal makkelijk kunt raken.
Als een bezoekje aan een echte boerengolfbaan (vaak in een weiland) te kostbaar is, organiseer het dan zelf. Houd een boerengolfdag op het buitenplein of op een grasveld in de buurt. Wat je nodig hebt is een aantal holes. Maak poortjes van dik ijzerdraad, dat je buigt tot een hoefijzervorm en vervolgens met de pootjes tussen de tegels in de grond steekt. Zet negen poortjes uit voor een nine holes-baan. Voor de golfclubs heb je een handige pedagogisch medewerker of ouder nodig. Bevestig onderaan een bezemsteel of andere stok een dwarsplankje van circa tien bij twintig centimeter met een spijker of schroef. Zorg dat de stok zelf gladgeschuurd is en niet splintert. Het golfen kan beginnen. Een eenvoudige spelvorm is om de kinderen
elk een bal te geven, die ze door alle holes moeten tikken, beginnend bij de eerste hole en eindigend bij nummer negen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.