Op wereldreis

Houd een spannende wereldreis op het buitenplein. De kinderen komen allerlei landschappen en uitdagingen tegen. Ze steken rivieren en meren (zwembadjes) over en reizen per vliegtuig, auto, bus en boot.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Zet stoeltjes op een rij, improviseer vliegtuigvleugels en geef kinderen rollen zoals piloot, stewardess, conducteur, machinist en buschauffeur. Een heuvel of klimrek is de Mount Everest om te beklimmen en de zandbak is een droge woestijn.

Parcours

Zet een parcours uit voor een wereldreis, waarbij de kinderen onderweg allerlei souvenirs in hun rugzak verzamelen. Je kunt hiervoor van tevoren ouders benaderen. Iedereen heeft wel een paar souvenirs in de kast die hij liever kwijt dan rijk is.

Souvenirs

Verspreid de souvenirs over de landen: een Boeddha in Nepal, een waaier in China, castagnetten in Spanje en een koeienbel in Oostenrijk. De souvenirs zijn voorafgaand aan de wereldreis ook een leuk onderwerp voor een kringgesprek.

Overige artikelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.