Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op mooie huizenjacht

Een ark of oud vrachtschip is ook een bijzondere woning die tot de verbeelding spreekt. Probeer of je met een groepje oudere kinderen binnen mag kijken. Digitale camera’s mee en flink plaatjes schieten.
Foto: AdobeStock

Steeds meer oude gebouwen worden tegenwoordig omgebouwd tot woning. Informeer in de gemeente welke bijzondere huizen er zijn. Een molen, kerk, watertoren, school of schuur verbouwd tot woning? Een ark of oud vrachtschip is ook een bijzondere woning die tot de verbeelding spreekt. Probeer of je met een groepje oudere kinderen binnen mag kijken. Digitale camera’s mee en flink plaatjes schieten.

Op een andere middag ga je met de groep, ook nu weer gewapend met de digitale camera, een architectuurwandeling maken. Probeer zoveel mogelijk totaal verschillende huizen vast te leggen.

Het geheel vormt een mooie foto-expositie. Stimuleer de kinderen om foto’s vanuit allerlei hoeken te nemen. Eerst veraf en dan heel close-up, liggend op de grond, schuin of van bovenuit het raam.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

‘Thema Werelds wonen: tips voor de aankleding’
‘Voelen in de buurt’
‘Beweeg: verhuizing’
‘Variant: in welke huisjes wonen dieren?’
‘Dakloos’
‘Werelds wonen’
‘Kabouterhuisjes’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.