Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nu al 30.000 deelnemers aan ModderDag

De eerste editie van ModderDag heeft nu al een verwacht bereik van 30.000 kinderen in Nederland. Tijdens ModderDag op vrijdag 28 juni organiseren scholen, kinderdagverblijven, bso's, peuterspeelzalen en gastouders de hele dag door activiteiten met zand en water waar kinderen lekker vies van mogen worden. Veldwerk Nederland haalde het evenement naar Nederland.
Nu al 30.000 deelnemers aan ModderDag
Foto: ANP Photo

Om kinderen weer dichter bij de natuur te brengen, werd eerst in Nepal en later ook in Australië, Denemarken, Amerika en Groot-Brittannië International Mud Day ingevoerd. Nu is het evenement voor het eerst ook in Nederland. Veldwerk Nederland roept deelnemers op om zich te registreren via een inschrijfformulier. Alle deelnemers worden vermeld op de website modderdag.nl.

Modderactiviteiten

Om (pedagogisch) medewerkers en gastouders te inspireren, is de ModderWijzer samengesteld. Hierin staan leuke modderactiviteiten. In het juninummer van tijdschrift Kinderopvang besteden we ook aandacht aan ModderDag en vermelden we  leuke activiteiten die je op 28 juni met de kinderen kunt uitvoeren.

ModderPoster

Veldwerk Nederland biedt meer producten waarmee je je op ModderDag kunt voorbereiden. De ModderPoster bijvoorbeeld die je kunt ophangen op de locatie om kinderen, ouders en collega’s te informeren over de dag. Als je je aanmeldt voor de dag, krijg je een poster toegestuurd. Verder is het mogelijk om ModderPakketten te bestellen met daarin materialen die je bij een modderactiviteit kunnen ondersteunen.

Belangstelling

Tot nu toe staat de teller op 160 deelnemende organisaties, met een bereik van zo’n 30.000 kinderen. Wat Veldwerk Nederland betreft, is de dag nu al een groot succes. Bekijk ook een leuk filmpje over de ModderDag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.