Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaar van de Groene Kinderopvang voor gastouders

2014 is het Jaar van de Groene Kinderopvang. Dat betekent ook dat gastouders worden uitgenodigd om dit jaar, meer dan voorgaande jaren, groene keuzes te maken en vaker naar buiten te gaan. KNGO heeft op haar website op een rij gezet waar gastouders hun groene inspiratie vandaan kunnen halen.
Jaar van de Groene Kinderopvang voor gastouders
Foto: ANP

Dit jaar is het moment om natuur en natuurbeleving een blijvende plek te geven in je gastouderopvang. Dat gaat verder dan af en toe buitenspelen. Want steeds meer kinderen groeien op achter de tv en de computer met een toename van obesitas tot gevolg. Juist in de opvang kunnen we het verschil maken.

Gillen, rennen en vies worden

Dat vindt ook Janneke van den Bos, initiatiefnemer van de stichting Groen Cement en directeur van ZON! Kinderopvang in Delft. Zij pleit er in het januari/februarinummer van tijdschrift Kinderopvang niet voor om meteen een groen beleidsplan te maken. ‘Buitenspelen moet je niet ingewikkelder maken dan het is, want het is zo simpel.’ Volgens Bos vinden kinderen buiten vooral fijn omdat alle beperkingen daar weg zijn. Je mag er gillen, rennen, vies worden en je constant verwonderen.

Kinderopvang Festival

In mei staat het Jaarcongres Kinderopvang ook geheel in het teken van het Groene Jaar. In samenwerking met Groen Cement wordt het Kinderopvang Festival georganiseerd op het Lijm en Cultuur-terrein in Delft. Daar kunnen de bezoekers, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en gastouders, hun hart ophalen met kennisworkshops, doe-sessies en groene activiteiten. Het Kinderopvang Festival vindt plaats op woensdag 21 mei.

Lees meer op kngo.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.