Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik vind je lief (3 en 4 jaar)

Kinderen kunnen tijdens bij het thema trouwen leren over menselijke relaties: goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.
iStock

Wanneer trouw je? Als je iemand heel lief vindt, maar die persoon moet jou natuurlijk ook leuk vinden. Het moet van twee kanten komen. Zo niet, dan respecteer je de keuze van de ander.

Ceremonie

Houd een ‘Ik vind je lief’-ceremonie om te voorkomen dat ‘trouwen’ te traditioneel wordt ingestoken. Het begint uiteraard met een uitbundige verkleedpartij, want bij zo’n gelegenheid wil je er heel feestelijk uitzien. De ‘bruiloft’ doe je net-echt. Er zijn stoeltjes op een rij, er is muziek en iemand speelt de trouwambtenaar. Tijdens de ceremonie mogen de kinderen om beurten bruid en bruidegom zijn en elkaar mooie dingen beloven.

Jacco, beloof jij Pieter om altijd een goede vriend te zijn? Pim, beloof jij altijd alles met Sanne te delen, dus ook je speelgoed? En Kim, beloof jij je boterham met Max te delen als Max honger heeft? Enzovoort.

Andere activiteiten

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.