Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een eigen kraam (cognitieve ontwikkeling)

2-4 jaar

Werk je met hoeken, maak dan een net-echte winkelhoek. Verzamel een tijdje verpakkingen van droge producten, spoel plastic flessen van wasmiddel goed uit en bewaar potten van groenten en jam. Als je ruimte hebt, is het leuk om echte schappen te maken waar de kinderen met hun boodschappentas langs kunnen lopen. Ze hebben natuurlijk ook ‘geld’ bij zich. Spreek af wat kindercentrum-geld is: plastic blokjes, keitjes of doppen. Bij de kassa kunnen kinderen afrekenen. Houd het voor de jongste kinderen simpel. Drie boodschappen kosten drie blokjes.

Alle leeftijden

Duurzaam: het is goed als kinderen al jong leren om zo min mogelijk wegwerpplastic te gebruiken. Shoppen doe je met een stevige winkeltas en vermijd verpakkingen door te investeren in herbruikbare zakjes voor het kopen van losse groenten en fruit. Koop geen wegwerp-rietjes, -bordjes of -bestek.

4-6 jaar

Kinderen raken uitgekeken op hun speelgoed of hebben vaak veel te veel speelgoed thuis. Maak een ruilbeurs waar kinderen hun speelgoed kunnen ruilen voor iets anders. Elk kind krijgt een geldbuideltje, een eenvoudig zakje met een koordje bovenaan. Wie een spelletje of pop inlevert krijgt daarvoor een bedrag in blokjes, steentjes of dopjes. Bijvoorbeeld drie blokjes voor een spelletje en vijf voor een pop. Daarmee kan je vervolgens ander speelgoed ‘kopen’. Zo leren kinderen spullen waarderen en het is een mooie recycling van speelgoed.

Andere activiteiten:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.