Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dierenmanieren (motoriek)

Hoe bewegen dieren eigenlijk? Maken ze sprongen, schuiven ze vooruit? Of lopen ze net als mensen?
iStock

2 TOT 5 JAAR

Dierenmanieren: kruip in de huid van een dier. Elke dag mag een ander kind zijn lievelingsdier kiezen. Ga dan met elkaar leven zoals dit dier. Een giraffe is heel lang: om beurten mag een kind op tafel staan en neerkijken op de andere kinderen. Een olifant is zwaar: probeer te lopen als een olifant met grote zware stappen, al trompetterend. Je arm wordt een slurf die dingen op kan pakken. Of kruip over de grond als een slang: wat zie je als je op de grond ligt? Je mag je armen en benen niet gebruiken, want die heeft een slang niet. Hoe voelt het om zo te kronkelen? Of stel je voor dat je een jong katje bent, veel kleiner dan een mens. Hoe voelt het als grote mensenhanden je aaien? Dat is best fijn, behalve als ze te hard aaien of knijpen.

2 TOT 5 JAAR

Iedereen weet nu hoe een kikker springt en een tijger sluipt. Houd dan een wedstrijdje. Elk kind krijgt een plaatje van een dier op zijn shirt en oefent het loopje van dat dier. Dan gaat iedereen achter de streep en klinkt het startschot. Het paard is natuurlijk een stuk sneller dan de slang en de slak. Wissel elkaar af. Een alternatief: doe een wandeling door het kindercentrum als dierengroep.

Andere activiteiten

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.