Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De geheimzinnige kaboutertuin

De geheimzinnige kaboutertuin
Foto: ANP Photo

Een spannend knutselkarweitje: maak een kaboutertroon. Zorg dat je zelfdrogende klei, takjes, spulletjes uit de natuur en glinsterende kraaltjes en lovertjes gereed hebt. De kinderen beginnen met het kneden van de bal klei, tot het materiaal soepel is. Laat zien hoe je er een stoel van kunt maken door een paar voorbeelden zelf te boetseren. Het mag simpel. Een kaboutertroon kan lijken op een koningstroon, maar kan ook rond zijn of op een boomstam lijken. Zijleuningen zijn mooi, maar niet per se nodig. Vervolgens worden de takjes in de klei gedrukt, netjes naast elkaar of kris kras door elkaar. Daarna mogen de
knutselaars er andere dingen uit de natuur in drukken, van halve kastanjes en dopjes van eikels tot kleine kiezels. Kraaltjes en andere glimmers zijn ook leuk. Eventueel kun je de klei rondom de takjes verven. Fantaseer nu met elkaar over een kabouter die koning wilde worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.