Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Creatief met waxinelichtjes

Met waxinelichtjes kun je zo veel leuke dingen doen! Het zijn redelijk veilige kaarsjes en kinderen vinden zo’n vlammetje reuze interessant. Het past uitstekend bij een sfeervolle decembermaand. Onderstaande creatieve activiteiten zijn in principe geschikt voor alle leeftijden.
Creatief met waxinelichtjes
Foto: ANP Photo

Een sneeuwpop met een lichtje in zijn buik

Nodig:

–          Karton

–          Glas

–          Lijm

–          Waxinelichtje

 

Doen:

Knip een aantal modellen uit stevig papier of dun karton. Denk aan een sneeuwpop van wit papier, een kerstboom van groen papier of een ster van goudpapier. Leg een waxinelichtje op het papier en knip er een rondje uit. Knip rondom deze opening het papier op diverse plaatsen wat in en buig de flapjes omhoog. Knip een strook papier van 2 centimeter hoogte en plak die om de flapjes heen vast. Er ontstaat nu een mooi kuiltje voor het waxinelichtje.

 

Klassieker: waxinelichtje versierd met vliegerpapier

Nodig:

–          Lege jampot

–          Vliegerpapier

–          Lijm

–          Waxinelichtje

 

Doen:

Gebruik allerlei kleuren vliegerpapier om het glazen potje te beplakken. Je kunt het papier in reepjes knippen en bovenaan het potje plakken. De kinderen mogen ook het vliegerpapier in stukken scheuren en er grillige vormen mee maken. Doe er vervolgens een waxinelichtje in en ontdek hoe mooi doorschijnend het papier is.

 

Witte abeel voor een winters lichtje

Nodig:

–          Bladeren en steeltjes van de witte abeel-boom

–          Lege jampot

–          Gedroogde stokjes rode cornus, kaneel of andere kruiden of takjes

–          IJzerdraad (eventueel rood)

–          Wattenbollen

–          Lijm (liefst Pritt)

–          Waxinelichtje

Doen:
De kinderen mogen hun jampot beplakken met de witte bladeren en wattenbollen, zodat een fraai winters landschap ontstaat. Maak van de stokjes cornus of kaneel een ketting met behulp van de ijzerdraad. Je rolt steeds op enkele centimeters van elkaar een stokje in de ijzerdraad. Je kunt er af en toe een wattenpluk aan rijgen. Maak zo een slinger, die je om het potje wikkelt en indien nodig vastlijmt. Waxinelicht er in en voilá, een mooi winters potje.

 

Lekker smeren met slaolie

Nodig:
– Ecoline
– Kartonnen doosje
– Slaolie
– Nietmachine
– Waxinelichtje

Doen:
Neem een kartonnen doosje en knip de bovenkant weg. Neem een blad tekenpapier en beschilder dat met verschillende kleuren ecoline. Als de ecoline droog is, mogen de kinderen het inwrijven met slaolie. Maak het papier op maat en bevestig dit met een nietmachine om het doosje. Zet nu een theelichtje in het midden en je zult zien dat het geoliede papier een mooie glans krijgt.

 

Maak een macaroni-lichtje

Nodig:
– Rijst, macaroni of andere pasta (ongekookt)
– Lijm
– Lege jampot
– Goud- of zilververf, liefst in een spuitbus
– Waxinelichtje

 

Doen:
Geef elk kind een glazen potje en zet een flinke bak rijst, macaroni en andere pasta op tafel. De kinderen mogen hun pot insmeren met lijm en er net zoveel pasta op plakken als ze willen in de meest grillige patronen. Stuur zo min mogelijk. Als alles door en door is gedroogd spuiten de pedagogisch medewerkers samen met de oudste kinderen met goud- of zilververf de hele potjes mooi egaal. Lichtje er in en klaar is kees.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.