Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bruisende beachparty op een nét echt strand

Haal het strand naar het kindercentrum en houd een bruisende Beach Party. Nodig ouders en buurtbewoners uit voor een gezellige middag. Houd eerst wel de weersvoorspellingen in de gaten, want een regenachtige dag is geen echt vrolijk decor voor een strandfeest.
Bruisende beachparty op een nét echt strand
Foto: ANP Photo

Het strand

Creëer een heus strand op het plein. De zandbak is een goed uitgangspunt, maar het wordt natuurlijk een stuk echter als je een flinke partij zand laat storten op het plein. Dit zand kan later weer gezeefd worden en gebruikt voor de zandbak. Dek het zand wel ’s avonds af om te voorkomen dat er katten in komen.

 

Stranddans
(2 tot 6 jaar)

Bij een feest hoort muziek. In dit geval: swingende, Caribische muziek. Zorg voor een hoek waar de kinderen in hun badpakken en zwembroeken mogen dansen op vrolijke zomermuziek. Het leukste is als je een hoek afzet met hopen zand, modder en ook flinke plassen water. Tijdens het dansen mogen de kinderen er zo hard in stampen als ze willen. Je kunt ook een sproeier in het midden plaatsen, zodat de waterdanspret alleen maar groter wordt.

 

Water dragen
(4 tot 8 jaar)

Een klassieker. Houd een wedstrijd ‘water dragen’ in bijvoorbeeld emmers of teiltjes. De moeilijkheid is dat in de emmers en teilen grote gaten zijn gemaakt. De kinderen moeten hun emmer volscheppen in een grote zinken teil en dan zo snel mogelijk over een afstand naar de finish dragen, waar ook een teil staat. Ondertussen loopt het water er natuurlijk uit. Wie krijgt het meeste water naar de overkant binnen vijf minuten?

 

(Alle leeftijden) Kerstkaarten maken

Een grappige activiteit die ouders zeker kunnen waarderen. Maak een zonnig decor met ligstoelen en parasols. Dat is de fotoset. Maar zorg ook voor een mand vol kerstdecoraties: kerstmutsen, kerstslingers en plastic kerstballen aan een koortje als een halsketting. Neem dan met een goede digitale camera foto’s van de kinderen. Alleen, in groepjes of met het hele gezin. De combinatie van kinderen met zonnebrillen, badpakjes en natte haren, maar ook een kerstmuts op zorgt voor grappige kerstkaarten voor later in het jaar. Je kunt ze aanbieden aan de ouders of ze gebruiken om later met kerst aan de ouders te sturen.

 

Kastelen bouwen
(6 tot 8 jaar)

Wie bouwt het mooiste kasteel? Geef de kinderen niet alleen een berg zand, scheppen, emmertjes en water, maar ook bijzondere accessoires om het kasteel te verfraaien. Denk aan aluminiumfolie, vlaggetjes, kleurige shawls, plastic potjes en doppen in allerlei kleuren, et cetera. Wees creatief. Leg de bijzondere voorwerpen op een grote hoop en elke kastelenbouwer mag er bijvoorbeeld tien voorwerpen uit kiezen. Als de kastelen zijn gebouwd, gaat een jury van vier kinderen in allerlei leeftijden de bouwwerken beoordelen. Stel dat er tien kastelenbouwers zijn, dan mogen ze cijfers van één tot en met tien uitdelen. De pedagogisch medewerkers helpen met het jureren.

 

Appelhappen
(Alle leeftijden)

Een leuke klassieker, die op het strandfeest niet mag ontbreken: appelhappen. Zet een teil water klaar, doe er een aantal appels in en laat de kinderen ze uit het water happen. Je kunt dit ook met snoepjes doen, maar beter is een gezond alternatief.

 

Schminken met zonnebrand
(2 tot 6 jaar)

De hele dag in de zon buiten, dat betekent oppassen voor verbrande neuzen. Maak van het insmeren met zonnebrandcrème een leuke activiteit. Koop blauwe en roze kleuren zonnebrandcrème en schmink de kinderen op allerlei manieren: met strepen over de wangen, stippen op de neus en een bloemetje op het voorhoofd.

 

Catering (a
lle leeftijden)

Op een stranddag zorg je voor consumpties die daar helemaal bij passen. Denk aan vrolijke ijslollies, maar ook lekkere frisse smoothies en shakes. Moeilijk is het niet. Zet een blender op een tafeltje, zorg voor bakken fruit (bananen, aardbeien en zwarte bessen zijn zeer geschikt) en voeg daar afhankelijk van de smaak van de ‘klant’ de vloeistof aan toe: vruchtensap, yoghurt, ijs of een combinatie. Zorg voor vrolijke ijsbekers en leuke rietjes.

 

Alvast één lekker recept: Choco-ijsdrank

Nodig: twee theelepels chocoladesaus, twee eetlepels melk, twee eetlepels vanille ijs, een kopje citroenlimonade en een ijsklontje. Doen: mix alles door elkaar en flink roeren (of even in de blender).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.