Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekenwurmen maken

Boekenwurmen maken
Foto: ANP Photo

Er zijn diverse opties om een leuke boekenwurm te maken. Een paar mogelijkheden:

 

Flexibele boekenwurm (2 tot 4 jaar)
-Nodig: stevig papier in allerlei kleuren, schaar, perforator, wol, viltstiften.
-Doen: laat de kinderen van papier rondjes knippen van zo’n vijftien centimeter doorsnee. Ze kunnen een plastic kom omtrekken voor de juiste grootte. Als elk kind een stapel rondjes heeft, maken ze er met de perforator twee gaatjes in, tegenover elkaar. De rondjes worden met een stuk woldraad aan elkaar geknoopt, zodat een lange sliert ontstaat. Niet te strak, zodat de boekenwurm flexibel blijft. Het laatste rondje krijgt een gezicht en voelsprieten van wol.


Papieren boekenwurm (4 tot 6 jaar)
-Nodig: stevig papier, schaar, viltstiften of verf.
-Doen: de kinderen knippen eerst een ronde vorm van papier. Vervolgens knippen ze (denk aan een appelschil) twee tot drie centimeter schuin in en blijven ze langs de rand doorknippen op enkele centimeters van de rand. Steeds verder naar binnen, tot ze helemaal in het hart van de cirkel zijn. Pak nu het hart van de cirkel vast en laat de boekenwurm zich uitrollen. Deze worm kan natuurlijk mooi versierd worden.


Rollende boekenwurm (4 tot 6 jaar)
-Nodig: drie wc-rolletjes, plakkaatverf, kwastjes, stevig papier, schaar, zwart garen, lijmstift.

-Doen: verf de wc-rolletjes, vouw ze vervolgens plat en knip ze doormidden. Dan kan de binnenkant worden beschilderd, zo goed als dat gaat. Versier de rolletjes met glitter, sterretjes, stippen. Knip uit wit papier kleine rondjes voor de ogen en schilder op elk rondje een zwarte stip. Plak de ogen op een van de stukken. Neem het zwarte garen en prik de naald met draad door de stukken slang heen, waarbij je steeds een stukje draad van 2,5 cm tussen elk slangstukje laat.

 

Boekenlegger (alle leeftijden)

Boeken zijn een ideale plek om bloemen in te drogen. Combineer dat met het maken van een boekenlegger. Laat de kinderen een rechthoekige vorm van karton beplakken met verse bloemetjes. Als de lijm is gedroogd, gaan de boekenleggers in een dik boek. Ze worden in de dagen erna steeds mooier!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.