Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijzondere post

Post hoeft niet altijd op een traditionele manier te worden verzonden. Je kunt post ook anders versturen. Ga met de oudere kinderen een experiment aan. Verstuur een leuke brief op vijf verschillende originele manieren en kijk welke brieven terugkomen. We geven vijf tips.
Bijzondere post
Foto: ANP Photo

Flessenpost

Maak gezamenlijk een mooie brief mét tekening en zet daarop een boodschap: ‘Als je deze flessenpost vindt, stuur dan alsjeblieft een tekening of brief terug naar ons kindercentrum’. Je kunt vervolgens met de kinderen iets schrijven over het kindercentrum, de activiteiten, de stad of het dorp waar de vestiging is, et cetera. Het hoeft geen lange brief te zijn. Vertaal de boodschap ook in het Engels. En zet er uiteraard een adres bij. Neem dan een plastic fles, kies hierbij liefst voor afbreekbaar kunststof, en doe de brief er in. Maak er een ritueel van. Je kunt met de groep de fles aan zee brengen en hem met aflandige wind in het zeewater zetten. Maar ook een rivier is prima. Nederland is een waterland, een goede locatie vinden moet lukken.

 

Ballon

Een klassieker: verstuur ook een boodschap per ballon. Je hebt hiervoor een ballon gevuld met helium nodig en het is verstandig om de brief te plastificeren of in een plastic kokertje te doen. Kies een dag met een stevige westenwind, dan riskeer je minder dat de brief ergens in de Atlantische Oceaan terecht komt.

 

Trein

Doe een brief in een mooie, kleurrijke, geheimzinnige envelop en leg hem in een trein boven in het bagagerek. Kies een trein met een verre bestemming. Hoe lang duurt het voor iemand deze brief vindt en reageert?

 

Vliegtuig

Google een basisschool in een ver land, liefst een land waar ze Engels spreken. Denk aan Sri Lanka, Barbados in het Caribisch gebied of Malta. Stuur de brief via het Postkantoor per luchtpost en kijk of je antwoord terug krijgt. Misschien het begin van een leuk contact met een school of kindercentrum in een ver land.

 

Vuilnis

Flessenpost, maar dan wel heel opmerkelijk. Maak een mooie flessenbrief en zet er duidelijk op: ‘Niet weggooien, openen!’ Je kunt bijvoorbeeld neonkleurig papier voor de brief kiezen, zodat de fles echt opvalt. Doe hem dan gewoon in de vuilniscontainer. Dit wordt spannend, is er een vuilnisman in het hele traject richting vuilverbranding die deze fles er uit pikt uit nieuwsgierigheid?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.