Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewegen: van kussengevecht tot dierenbedden

Een kussengevecht is dikke pret. Bij het thema Slaap lekker hoort dat er natuurlijk bij. En wat dacht je van een slaapzakkenrace?
Pixabay

Een kussengevecht is dikke pret. Bij het thema Slaap lekker hoort dat er natuurlijk bij. Zet met behangerstape een balk van zo’n dertig centimeter breed af op de vloer. Twee kinderen nemen plaats op de balk, gewapend met een zacht kussen. Van tevoren bespreek je de regels: je mag elkaar geen pijn doen, dus je mag de ander niet met het kussen in het gezicht raken. En zodra het te wild wordt roep je ‘Stop’ en wordt het spel even stil gelegd. Een kind mag dat ook roepen om een korte time-out te hebben. Dan kan de strijd beginnen. Wie kan de ander van de balk krijgen?

Hoe gaan dieren slapen?

In een open ruimte zit je met de kinderen in de kring en bespreek je een aantal dieren. Een dier zoekt meestal een veilig of warm plekje om te slapen. Een vogel slaapt bijvoorbeeld hoog op een tak of in een nestje, een vis hangt stil in het water, een hond kruipt in zijn mand, een poes rolt zich helemaal op en een eend stopt zijn snavel tussen zijn veren. Soms staat een eend daarbij op één poot. Laat filmpjes van slapende dieren zien en doe het na met elkaar. Overdrijf de bewegingen.

Slaapzakkenrace

Houd een slaapzakkenrace. Kinderen moeten wel al goed kunnen lopen. Een set slaapzakjes is sowieso een handige aanschaf, want je kunt er alle kanten mee uit. Je kunt er races mee houden, waarbij de kinderen in de slaapzak van de ene kant van de ruimte naar de andere hoppen. Maar een slaapzak is ook een lekker veilig holletje voor een gezellig voorleesuur in de chillhoek en opengeritst kun je er op spelen op de grond. Pas wel op voor de ritsen onder de kindervoeten.

Meer activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.