Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afkijken bij musea

Afkijken bij musea
Foto: ANP Photo

Nederland heeft tal van goede musea waar je met jonge kinderen terecht kunt. Ga er op bezoek met een groep(je), of bekijk de websites van deze musea en kijk de kunst af!

– www.hetvankinderenmuseum.nl: zelf doen staat voorop in het Van Kinderen Museum in Den Haag. Hier spelen kinderen de hoofdrol. Er is een werkplaats, ‘Lokaal Actief’ genaamd, waar kinderen hun creativiteit kunnen ontplooien en naar hartenlust kunnen stoeien met kunst, poëzie, wetenschap en techniek. Het draait erom dat kinderen zelf met ideeën komen. Dit museum gaat ook langs scholen met workshops en maakt daar samen met de kinderen een ‘kindermuseum’ gedurende vier weken.
– www.vlotburg.nl: ridders, kastelen en kasteelvrouwen, je komt ze tegen op het Middeleeuws Museumschip Kasteel Vlotburg. Dit is een varend museum, dat allerlei dingen voor kinderen organiseert, denk aan schatzoeken. Dit kan ook een leuk idee voor het kindercentrum zijn: creëer een Middeleeuws decor, waarbij de kinderen prins, kasteelvrouw of ridder spelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.