Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 729 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Zachte frisbee

Zachte frisbee

De zachte frisbee al ontdekt? Dat is een frisbee, maar niet van hard plastic, maar van zachte materialen. De buitenrand is beschermd met een dikke rand van zacht schuimplastic en de binnenkant bestaat uit nylon doek. De frisbee is heel licht en zweeft gemakkelijk. Daardoor kunnen ook jonge kinderen hem in de lucht krijgen. Bovendien doet het geen pijn als de frisbee tegen je aan wordt gegooid of aan je hand als je hem moet opvangen. Je kunt frisbees voordelig via internet kopen, voor een bedrag van 10 tot 15 euro heb je een fraai exemplaar. Je kunt er alle kanten mee uit, een kleine greep uit de mogelijkheden.
Zwart-wit fotografie

Zwart-wit fotografie

Laat de oudste kinderen aan de slag gaan met fotografie. En nu eens niet met kleur, maar juist met zwart-wit foto’s. Zorg voor een digitale camera die een stootje kan hebben. Geef de kinderen opdrachten, waarmee ze alle kanten uit kunnen. Probeer zo min mogelijk te sturen, hoewel je ter inspiratie natuurlijk wel een aantal tips kunt geven. We zetten enkele ideeën op een rij.
Vliegtuigen maken

Vliegtuigen maken

Ga deze maand de lucht in! Het is zomer, dus een ideale tijd om buiten bezig te zijn. Ga helemaal los met het maken van vliegmobielen. Van vliegtuigen en parachutes tot zeppelins. Het klinkt moeilijk, maar er zijn tal van simpele vliegwaardige knutsels te maken.
Hollandse Markt

Hollandse Markt

Een leuke, grote activiteit is een Hollandse markt, waar ouders en buurtbewoners kunnen komen. Je kunt hier van alles bij bedenken.Verkoop bijvoorbeeld spulletjes voor een goed doel. Bijvoorbeeld: schminken voor een kwartje of een stuk stroopwafeltaart voor een euro. Kies bij de donatie van de opbrengst voor een typisch Nederlands doel: een molenstichting of een organisatie voor monumentenbehoud.
Toneelspel: Je bent wat je draagt!

Toneelspel: Je bent wat je draagt!

Toneelspel is een dankbare manier om kinderen uit hun tent te lokken. Maar het gaat een stuk makkelijker als je letterlijk in een andere huid mag kruipen. Dat kun je realiseren door de kinderen kleding, accessoires en attributen te geven. Spelen wat je draagt. Laat de kinderen improviseren met wat ze dragen. Je bent wat je aanhebt. Een paar ideeën.
Meubels beschilderen

Meubels beschilderen

Het klinkt leuk en het ziet er ook nog bijzonder vrolijk uit, maar natuurlijk zal niet elk kindercentrum bereid zijn om het misschien nog wel nieuwe (en vaak kostbare) meubilair te beschilderen. Maar er zijn allerlei mogelijkheden. Je kunt ook een tweedehands kastje aanschaffen bij de kringloopwinkel en dat met zijn allen beschilderen als speelgoedkast. De opties op een rij.
Winkelbezoekjes

Winkelbezoekjes

Zelf echt gaan winkelen. Kinderen vinden het heel spannend. Je kunt het op diverse manieren aanpakken, waarbij je als uitgangspunt de beschikbare winkels in de buurt neemt. Een aantal suggesties op een rijtje.
Olympische winterspelen

Olympische winterspelen

De Olympische Winterspelen vormen een mooi moment om het sportieve evenement samen met de kinderen na te bootsen. Het is het handigst als je een grote gymzaal tot je beschikking hebt waar je alle activiteiten op één dag kunt doen, maar je kunt het in een kleinere ruimte ook verdelen over een aantal dagen.
Leuke levende letters

Leuke levende letters

Tijdens een themaweek Leuke Levende Letters is het ook aardig om eens buiten de landsgrenzen te kijken. De kinderen hoeven natuurlijk geen Chinese tekens of cyrillisch schrift te leren, maar het is wel belangrijk als ze beseffen dat de Nederlandse taal en ons alfabet niet de enige werkelijkheid is. Bovendien ogen de mysterieuze letters uit vreemde talen heel spannend voor kinderen. (einde intro)
Wandelen met een thema

Wandelen met een thema

Je kunt niet vaak genoeg wandelen met de kinderen. Je combineert buiten zijn en bewegen, dus het is lekker gezond. Wandelen wordt echter een stuk leuker als je er een thema aan verbindt. Dat betekent dat de kinderen net even meer geconcentreerd zijn. Het wordt een soort ‘spel’. Enkele ideeën voor wandelingen met een thema ter inspiratie.

Filter zoekresultaten