Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 575 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Geuren speuren!

Geuren speuren!
Onze neus is een ingenieus zintuig. Al die verschillende luchtjes die we kunnen onderscheiden. Maar dieren kunnen soms nog beter ruiken dan mensen. Bekend is dat honden sporen kunnen volgen aan de hand van een geur. Maar wist je dat insecten veel beter kunnen ruiken dan wij? Een kever heeft bijvoorbeeld twee grote voelsprieten, waarmee hij heel goed kan ruiken. Leuke wetenswaardigheden om de kinderen te vertellen voorafgaand aan het ‘Geuren speuren’. Je kunt de neustest op allerlei manieren doen met de groep. Enkele voorbeelden.

Zuinig met water en energie

Zuinig met water en energie
Breng gezamenlijk de water- en energierekening omlaag. Houd een milieubewuste speurtocht in het kindercentrum naar verspilling van water en elektriciteit. Ook jonge kinderen kunnen meedenken en zich ervan bewust worden dat je zuinig met water en energie moet zijn. Zet een groot bord neer, met daarop de nieuwe regels. Maak er een spel van. Wie weet er wel vijf manieren te verzinnen om beter met water en elektriciteit om te gaan? Misschien zelfs wel tien? We helpen je op weg met tien tips.

Euro 2012

Euro 2012
Euro 2012, het Europese kampioenschap voetbal komt er aan. Een evenement waarbij in de regel de oranjekoorts ernstig toeslaat in ons land. Peuters hebben niets met voetbal? Dat denk je maar. Kinderen horen en zien meer dan je denkt. Papa die straks avond aan avond aan de buis gekluisterd zit, het oranje vlaggetje aan de autoantenne, alle uitingen rond het voetbalfestijn in de winkels. Laat de kinderen meegenieten van dit oer-Hollandse gevoel en houd een oranjegekleurde voetbalweek. De wedstrijden worden pas in juni gespeeld, maar je kunt alvast een aanloopje nemen.

Reggaefeestje

Reggaefeestje
Houd een swingend reggaefeestje. Reggae is één van de meest relaxte muziekstijlen en slaat zeker aan bij de kinderen. Don’t worry be happy. Hoe pak je dit aan? Een aantal tips voor een Caribisch festijn op een rij.

Oefenen met je oren

Oefenen met je oren
Een oefening om de zintuigen te stimuleren: train je oren. De wereld is vol geluiden. Dat vraagt om een verkenning. Een aantal mogelijkheden op een rij. Benoem alles wat je doet en herhaal de woorden, zo breiden de kinderen meteen hun woordenschat uit.

Filter zoekresultaten