Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Au, hete pompoen!

ANP

(2 – 4 jaar)

Een variant op het klassieke spel ‘Hete aardappel’. Ga in een kring zitten. Zet een muziekje aan. Er is één kleine pompoen en die is zogenaamd gloeiend heet. De kinderen geven hem steeds aan elkaar door. Zodra de muziek stopt, is het kind met de pompoen in de handen ‘af’ en verlaat het de kring. Net zolang tot er niemand over is.

(4 – 6 jaar)

Wil je de kinderen laten bewegen? Zet voor een groep van tien kinderen negen stoelen en drie krukjes (ovens) verspreid door een grote ruimte, ver uit elkaar. Op drie stoelen wordt een kleine pompoen gelegd. Ook deze zijn weer zogenaamd loeiheet. De muziek gaat aan en de kinderen dansen rond. Zodra de muziek stopt, rennen ze naar een stoel. Als daar een pompoen ligt, moeten ze die oppakken en snel naar de ovens (krukjes) brengen. Een flinke renpartij volgt, want er zijn maar negen stoelen voor tien kinderen. Wie geen stoel heeft, is af en mag helpen bij het pompoenen leggen. Elke keer wordt er weer een stoel weggehaald.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.