Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spookhuis

Spookhuis
Foto: ANP

Hoe maak je een spookhuis niet te eng? Door het de kinderen zelf te laten inrichten. Kies een ruimte die je redelijk donker kunt maken, zoals een recreatieruimte zonder ramen of met ramen die je kunt blinderen. Enkele suggesties voor spookachtige elementen:

> In spookhuizen hangen altijd spinnenwebben en andere sliertige decoraties, die over je gezicht en lichaam kriebelen. Gebruik hiervoor een kralengordijn of maak samen een kriebelpoort. Een houten poort waaraan allerlei draden, lange repen textiel en papieren slierten hangen. Dit is ook voor de jongste kinderen leuk.
> Een hele grote doos werkt ook. Prik gaatjes in de bovenkant en steek daar papieren slierten door. Liever geen draden of touwtjes vanwege de veiligheid. De poort kun je immers goed overzien, de doos niet.
> Als de spookruimte is ingericht, plaats je kleine lampjes zoals kerstlampjes, bedlampjes of dimlicht. Zorg dat het er eerder gezellig, dan spannend uitziet.
> Na het maken van het spookhuis, een verticale activiteit, is het vervolg een horizontale activiteit. Om te zorgen dat de grote kinderen de jongsten niet bang maken, is het verstandig om met kinderen van dezelfde leeftijd te gaan spoken. Laat een aantal kinderen voor spook spelen met een lakentje, waaruit je een gat voor het gezicht knipt. Ze mogen rondsluipen en met hun spookarmen de andere kinderen zachtjes aanraken, maar bijvoorbeeld niet laten struikelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.