Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bijscholingscursussen beroepsethiek in de kinderopvang

Werkgevers- en werknemersorganisaties en de Brancheorganisatie Kinderopvang willen bijscholingscursussen ontwikkelen over beroepsethiek in de kinderopvang. Om de cursussen inhoud te geven, vragen zij pedagogisch medewerkers van welke onderwerpen zij meer zouden willen weten.
Bijscholingscursussen beroepsethiek in de kinderopvang
Foto: ANP XTRA

Wat doe jij wanneer een ouder vertelt dat hij een pedagogische tik gebruikt of wanneer een collega in jouw ogen te streng is? Aangezien kinderopvang mensenwerk is, kan het zijn dat jij en je collega anders denken over een onderwerp. In de dagelijkse praktijk kan dit om heel kleine verschillen gaan, zoals het wel of niet aan tafel eten. Abvakabo FNV en de Brancheorganisatie Kinderopvang komen om die reden in opdracht van cao-partijen met een pilot voor bijscholingscursussen over (beroeps)ethiek in de kinderopvang.

Cursusaanbod

De bijscholingscursussen worden in de periode januari-maart 2015 aangeboden aan gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Er zijn drie cursusvarianten: een cursus met klassikale bijeenkomsten, één met een bijeenkomst en opdrachten via de computer en een volledig digitale cursus. De cursussen moeten meer begrip kweken voor de visie van een ander en pedagogisch medewerkers helpen om zelf een standpunt te vormen.

Enquête

Voordat de cursus daadwerkelijk wordt aangeboden, willen de meewerkende partijen graag weten met welke vraagstukken kinderopvangmedewerkers zitten. Pedagogisch medewerkers mogen hun hun mening hierover geven via een enquête.

1 REACTIE

  1. Namens de GGD Haaglanden heb ik de enquete ingevuld. Door ons werk als toezichthouders hebben we, naar onze mening, goed zicht op het onderwerp beroepsethiek-in-de-praktijk.
    Mocht er een toelichting of aanvulling nodig zijn dan kunnen jullie contact opnemen met onze afdeling Toezicht Kinderopvang GGD Haaglanden.
    met vriendelijke groet,
    Ilja Veltman

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.